Nattmare


Kommentarer

Anonym sa…

Jonas er en gutt som det skjer rare ting med på nettene, etter at han har gått fra Emilie når hun blir ertet. Jonas er våken men klarer ikke å bevege seg om nettene.
Emilie/hestejenta er en jente som blir ertet av noen eldre gutt på grunn av sin interesse for hester. Hun blir skuffet over at Jonas bare dro fra henne og de eldre guttene.
Sander er beste kompisen til Jonas og overnatter hos Jonas en gang får å se hva Jonas snakker om. Han filmer hele natten for å se om det faktisk skjer.

Emilie blir ertet av noen eldre gutter, Jonas ser dem og bare går. Det begynner å skje noe merkelig og skummelt med Jonas, han er våken men kan ikke røre seg eller si noe. Er han død?

Det jeg likte med boka var at språket var forståelig, og at det var nok beskrivelse til at man kan se for seg handlingen i hodet. Det var veldig troverdig fordi jeg følte at jeg var Jonas. Handlingen kan jo skje i virkeligheten å da kjenner man at spenningen stiger når Jonas ikke klarer å røre seg. Man får lyst til å lese og lese helt til man vet slutten. Den var super spennende.

Jeg skulle gjerne få vite hvordan vennskapet til Jonas og Emilie var før Emilie ble ertet av de eldre guttene og Jonas sviktet Emilie.

Denne boken anbefaler jeg til alle som liker å ha hjerte i halsen fra start til slutt i bøker. Den er 10 og 11 åringer den har nok tekst til å forstå hva som skjer. Nattmare er både for gutter og jenter.

Jeg syntes boka bør gå videre i bokslukereprisen 2018. Jeg gir boka terningkast 5, fordi den er veldig spennende og at man kan skjenne seg igjen
Anonym sa…
Jonas er en vanlig gutt helt til Emilie blir ertet av noen større gutter i stedet for å hjelpe henne løper han vekk og dro for og badet. Etter dette har rare ting begynt å skje med Jonas når han sover han våkner opp men kan ikke røre seg han er helt stiv. Og vær natt er det en mørk skikkelse på romme hans som kommer stadig nærmere og nærmere. Ved hjelp av vennen hans prøver de å finne ut av hva som skjer og hva den mørke skikkelsen er.

Denne boka fikk meg virkelig til å skjelve i boksene. Jeg likte det at språke var forståelig og det at når du leste om at han lå på romme og ikke kunne røre seg da føltes det ut som om det var jeg som lå der og ikke kunne røre meg.
Men forfatteren burde komme opp med en bedre slutt den synes jeg ødela litt av spenningen.
Denne boka passer for alle kjønn mellom 9-16 som liker å lese med hjerte i halsen og få boksa til å fly av deg

Jeg synes den bør gå videre i bokslukerprisen 2018 og jeg gir den en terning kast 5 for all spenningen.

Skrevet av Connor
Anonym sa…
NATTMARE
Jonas er hovedpersonen han er veldig morsom. Han er en gutt som ikke har noen mamma eller pappa.
Boka handler om en gutt, Jonas, som har mareritt. Jonas drømmer veldig mye rare ting om Nattmare. Emilie ble plaget av noen eldre gutter. De sa veldig stygge ting om henne. Kompisen til Jonas drev å filmet da han drømte. Men det som skjedde var mørt og litt skummelt.

Jeg syntes at språket var veldig bra, man skjønte hva de sa og skriften var bra. Jeg kjente meg igjen i hovedpersonen, så jeg vil si at historien er troverdig. Boka var spennende og skummel.
Jeg likte ikke at vi ikke fikk vite så mye om vennskap, måltid.
Boka passer for jenter og gutter i alderen 9-12 år, men de må ikke være lettskremte!
Jeg gir boka terningkast 5.

Philip







Anonym sa…
 Nattemare er ikke en bok for pyser som blir fort red. Denne boken handler om en gutt som heter Jonas som skal ha en pølse fest. Når det er ferdig med skolen ser Jonas 3 gutter som plager Emilie. Da roper vennen til Jonas kom busen kommer om 5. da drar Jonas til buss stasjonen imens Emilie blir plaget. Etter den dagen sjede det nifse ting med han om nata. Da spøtte Jonas beste vennen sin Sander om hva som ser med han. Da tar Sander opp mobilen og søker på det Jonas har forklart. da kommer det opp ekle og skumle bilder. Sander begynner å lese. Det sår at det er marer som skal drepe deg eter at de har telt tennene denne. Jonas blir kall. Det finer igjen løsning. Sander spår om at det kan gå hjem til han og fine en løsning. Jonas sier ja. Når det de kom hjem til Sondre så det på en dokumentar om det Jonas opplevde. Da spør Sondre om at de kan ringe til en son nerd eller noe om dette . Jonas tok seg tid til spørsmål. Han svart nei. Sondre spurte hvorfor. Da svare Jonas at han ville ikke ha mange instrumenter rundt meg. Da sa Sondre du har et poeng. Da sa Sondre at jeg kan overnatte hos deg og filme hva som kjer med deg. Jonas svare det kan vi gjøre det. 
 
Denne boken er en bok man ikke skal lese om naten eller når du står opp. Denne boken er en smuleste boken jeg noen sine har lest. og jeg advarer dere denne boken er kjempe skummel. Denne boken er for alle mennesker som ikke er rede son seriøst. Denne boken er som en skrek film. Denne boken fortenner en 6 fordi en klarer nesten å skremme vanne ut av meg når jeg sov. 
 
Denne bokanmeldelsen er av Roble 
Anonym sa…
Bokanmeldelse Nattmare

Jonas en normal, middels kul gutt. Til han hopper fra ti meteren. Han gjorde det egentlig for han ikke turte og gå ned stigen. Emilie er litt ukul jente som elsker å ri hester. Hun blir plaget på skolen. Jonas svikter Emilie når hun blir plaget. Jonas vill egentlig være venn med Emilie men hun er ikke kul nok. Sander er bestevennen til Jonas.
Jonas har mareritt. Sammen prøver Jonas og Sander å finne ut hva som skjer med Jonas om nettene. Jonas våkner men er lammet som om resten av kroppen fortsatt sover. Han ser et svart hull beveger seg over rommet. Han skjenner noe tungt oppå beina. Hva er det og hva skjer med Jonas? Da må du lese boka.

Som du kanskje har skjønt er dette en thriller bok. Språket passer seg for alle men den er (litt) skummel så boka er for aldersgruppen 9 til 11 år.

Jeg syntes att det at jeg ikke fikk vite så mye om vennskapet demmes i starten var lit dumt. Med dette var en skummel og en spennene bok så jeg gir trommevirvel terningkast 5. boka bør gå videre vis ikke blir det et stort tap for bokslukeren.

Skrevet av Liam
Anonym sa…
Boken handler om Jonas og Emilie. Jeg får ikke hvite så mye annet enn at Emilie liker hester, og Jonas har en bestevenn som heter Sander. Emilie blir plaget av noen eldre gutter. Men Jonas velger stranda i stedet for å hjelpe Emilie. Den natten fikk Jonas besøk han våknet men sov fortsatt, Å bakerst i rommet var en mørk skygge. Det er lett å forstå språket. Historien er litt tro verdig. Men jeg kjenner meg ikke igjen. Jeg synes det ikke var så bra med så mye banning. Denne boka passer til 11-13 åringer jeg tar den litt høy fordi denne boka er faktisk en spennende triller. Faktisk ble mamma også interessert. Og ville høre på meg lese vær dag men jeg leste litt uten henne. Jeg anbefaler å ikke lese boka på kvelden.
Jeb synes denne boka bør gå videre. Jeg gir denne boka et terningkast 6,00000000 billion.
Anonym sa…
denne boken handler om Jonas og Emilie. Jonas er hovedpersonen her. Jonas har en bestevenn som heter Sander. Emilie blir plaget av noen eldre gutter. Jonas valgte heller å gå til stranden istedenfor å hjelpe Emilie. handlingen i denne boken er ganske spennende. man kan virkelig føle seg inn i teksten. og man skjønner godt hva som skjer. språket er veldig bra og historien er litt troverdig. men man fikk ikke vite så mye om vennskapet til Jonas og Emilie. jeg syns denne boken passer bra for en som er 9-11 år gammel. jeg tror også at den vil passe til gutter. jeg gir denne boken en terningkast 5 og jeg syns den skal gå videre.

Poroshad
Anonym sa…
Nattmare
Jonas elsker stranda. Sander er kompisen til Jonas. Emilie blir ertet av noen gutter, og Jonas svikter henne. Emilie inviterer Jonas på et hestestevne, men hastestevnet er på samme dagen som festen til storebroren til Sander skal ha. Han må ta ett valg. Jonas og Sander er bare invitert fordi Jonas hoppa fra 10 meteren på stranda. En mare er grunnen til at alt dette skjer.
Dette likte jeg: Jeg synes at dette er en fin, skummel, og en interessant bok om et vennskap. Språket i denne boken er lett å forstå. Historien er ikke troverdig, fordi man kan ikke dø av et mareritt. Jeg tror ikke at noen kan kjenne seg igjen her, i vært fall så gjorde ikke jeg det.
Dette likte jeg ikke: det var en elendig slutt! Man får ikke svar på noe, det gir ikke mening, osv.
Jeg synes at boka passer for 10-15 åringer. Jeg tenker at flest gutter vil like denne boka, men noen jenter også. jeg gir terning kast 3. boken burde ikke gå videre!
-Melina
Anonym sa…
Nattmare
Hovedpersonene heter Jonas, Emilie og mare. Jonas er en son fyr som undersøker ting. Han hater og svikte folk man gjør det for det han hvil mest. Han gjør også noen farlige ting for å droppe ander mindre farlige ting. Emilie er en hestegæren person og litt rar, på grunn av det blir hun mobbet på skolen. Mare er skurken i denne boka. Man får ikke så mye om mare bortest fra at den er skummel og rar.
Emilie blir mobbet på skolen. Jonas ser det man han vil også så gjerne bade, så han dropper Emilie. Om nettene etter denne hendelsen blir Jonas hjemsøkt av en mare.

Jeg likte det at de hadde med mytiske dyr. Historien var ikke troverdig men det var bra språk, lett forståelig og nesten ingen stygge ord og Jeg kjente meg ikke igjen i hovedpersonen. Jeg likte også det st de hadde med mange sulte tegn som er typisk marer og at man må lese litt mellom linjene siden marer dreper kun hvis du bryter et løfte med en mare.

Jeg syntes at slutten var ganske dårlig siden hovedpersonen døde.

Jeg tror denne boken er for gutter 9-11
��4 Denne boken bør dessverre ikke bli med i bokslukeren.
Skrevet av Adrian
Anonym sa…
Nattmare
Jonas ser at Emilie bil mobber av noen gutter etter skolen. Men istedenfor å hjelpe Emilie slenger han drit. Han har heller lyst til å dra og bade med Sander. Jonas gjør et supert hopp på stupetårnet. Når han skal legge seg skjer det noen merkelig han kan ikke røre seg, og en svart skygge kommer.

Det jeg likete med boka var et den var kort men spennende, det var enkelt språk. Noe av historien var troverdig og noe ikke. Jeg kjente meg ikke igjen, fordi jeg har aldri opplevd marer. Det jeg ikke likt med boka var at det var en veldig brå slutt. Jeg syndes forfatteren kunne ha beskrevet personene litt bedre.

Denne boka passer til både gutter og jenter til aldersgruppen 9-11 år. Boka bår gå videre, fordi den var både kort og enkel og det er ikke alle barn som er like gode til å lese.

-Christian
Anonym sa…

Boka handler om Jonas, som er hoved personen. Jonas har en bestevenn som heter Sander og sammen prøver de å finne ut av hva som skjer om natten da Jonas sover. Det hele startet da Emilie ( klassekameraten ) ble mobbet av noen eldre gutter. Jonas velger heller å dra til stranden enn å hjelpe Emilie. Og merkelige ting begynner å skje på natten, en mørk skikkelse som kommer mot han men han klarer ikke å bevege seg. Sammen med bestevennen finner de ut hva som skjer og om dette hadde noe med det som skjedde med Emilie å gjøre.

Boka var bra og var ikke så vanskelig å forstå. Språket var bra men den kunne hatt litt mindre banning. jeg vil si boka var litt var litt troverdig, men jeg kjente meg ikke akkurat igjen i det som skjedde i boka.
Boka hadde en veldig brå slutt, som jeg personlig ikke likte så godt. Og forfatteren kunne beskrevet personene litt bedre så man kan se for seg hvordan det så ut.
Boka passer for barn mellom 10- 12 år og er en bok som både gutter og jenter kan lese. Jeg synes boka burde gå videre og jeg gir den en veldig sterk 5.

- Angelen
Anonym sa…
Boken handler om en gutt som heter Jonas.Jonas er en helt normal gutt, helt til han hoppet fra ti-meteren. Da var han plutselig litt populær. Boken handler også om en jente som heter Emilie. Emilie er en veldig lite populær jente. En dag blir Emilie ertet av noen kule gutter. Hun spurte Jonas om hjelp, men han sviktet henne. Etter det begynner en merkelig skygge og dukke opp om natten. Språket var lett å forstå, men jeg synes den var mer skrekk enn triller. boka var ganske spennende, men jeg gir den en klar firer. Jeg Synes boken passer for 9-10 åringer.
Anonym sa…
skrevet av Maria
Anonym sa…
denne boken handler om Jonas som får rare drømmer der han ikke kan bevege seg eller si noe som helst. Når Jonas ser att Emilie blir plaget av noen store gutter, går han bare. Sander og Jonas prøver å finne ut hva som skjer.

denne boka er litt rar og litt morsom. slutten var litt dårlig, fordi man egentlig ikke fikk en bra slutt. Bildene var morsomme og ekle, men det gikk fint. jeg gir denne boken terningkast 3. boka passer for barn og unge 10-13 år, men det var ikke min smak.

av Ella
Anonym sa…
Nattmare
En dag ser Jonas, Emilie som blir ertet av noen eldre gutter og Jonas gidder ikke å hjelpe henne. Den natten kom det en mistenkelig sky, og Jonas greier ikke å røre på seg. Neste natt må sander overnatte oss Jonas.
Det jeg likte med boka er at er at den er ganske skummel men litt for skummel. Det er et veldig godt språk forfatteren beskriver personene veldig godt. Det jeg ikke likte med boka er at slutten er så spennene men man får ikke vite hva som skjer. Jeg syntes boka passer for gutter og jenter men det er ikke alle som greier å lese boken fordi den er ganske skummel men rundt 10-12 år. Jeg er veldig glad i skummel jeg gir boka en terningkast 5.jeg syntes boken burde være med i bokslukerprisen
Anonym sa…
Nattmare
Av sarah

Hovedpersoner:
Jonas er tøff men samtidig redd. Kompisen til Jonas er Sander. Han er veldig nysgjerrig. Emily er en jente som blir mobbet. Hun er egentlig snill og søt. Jonas kjenner Emily og vet at hun blir mobbet.

Handling:
Emily blir mobbet og Sander og Jonas ser det men Sander maser på Jonas at bussen til stranda kommer og Jonas bare drar. Jonas svikter Emily. Når Jonas er hjemme går han og legger seg og har et mareritt. Når han våkner så kan han ikke bevege seg og nattmaren kommer til syne.

Hva likte jeg med boka:
Jeg likte at det var bra språk. Historien var også troverdig men samtidig spennende.
Det jeg ikke likte var at den ikke fortalte så bra hva som skjedde på slutten. Jeg syns det burde komme en fortsettelse av boka

Målgruppe:
Denne boka passer for 10 og oppover. Den passer for både gutter og jenter, og jeg gir den terning kast 5.
Anonym sa…



Hoved personene i denne boka var Jonas, bestevennen Sander og Emilie(og selvfølgelig mara da!) Jonas er veldig nyskjerrig og redd og egentlig snill.

Handlingen i boka er at Emilie som er en fra klassen til Jonas blir erta av noen eldre gutter. Hun ba om hjelp fra Jonas men han hadde mer lyst til å rekke bussen for å hoppe 10 meteren på stranda. Dette får han dårlig samvittighet for og prøver å ordne opp. Men en av grunnene til det er at han og Sander tror at det er årsaken til at han får ubehagelige besøk om natten. Da kan han verken snakke eller bevege seg. Han får besøk av en mare som teller tennene hans, og kan rive ut tunga på han og bruke den til å kvele han!

Historien er skrevet på en lett og fårstålig måte som gjør at mindreårige kan klare å lese den, siden den også er ganske kort med litt over 100 sider og bilde på ca. anver side.Tegningene er også fint illustrert, men noen av tegningene er ganske skummle men de passet veldig fint inn til hva boken handlet om. Historien er ikke helt troverdig det med at den maren teller tennene til bytte sitt og bruker byttet sin egen tunge for å kvele personen. Men det går vel an å våkne og ikke klare og røre seg eller snakke, vel?? Men det er jo svært seldent, sikkert. Jeg kjente meg ikke igjen i boka rett og slett fordi jeg aldri har opplevd det med meg, og takk gud for det!!

Det jeg ikke likte så veldig mye med boka var slutten den var liksom ikke helt elendig og på trynet men den impornete meg bare ikke sånn jeg egentlig hadde håpet på. Den er egentlig litt bra på en måte fordi man kan bygge på historien selv og tenke hva som kommer til å skje. Men det er samtidig litt skuffene når den slutter så brått og den er midt oppi en spenningskurv så vet man ikke hva som skjer. Så det var både positivt og negativt med avslutningen. Så var det at jeg syns det var litt tunht på en måte å liksom få motivasjon til å lese den underveis. Men den ble mer og mer spennende og skummelere etterhvert!

Målgruppa til denne boka er ifølge min mening 10+. Den kan leses av begge kjønn. Men en liten advarsel er at det er en skikkelig skummel triller, men ganske spennende!

Den får terningskast 4 av meg og den burde komme videre i bokslukern!

-Isabell
Anonym sa…
Hovedpersonen er Jonas han er usikker på seg selv han vil alltid være kul han har også høyde skrek. Jonas sin bestevenn er Sander han har også høyde skrek han har en bror som er en av de kule på skolen. Emilie er KJ til Jonas henne er bestemt og grei.

Boka handler om at Jonas slenger drit om Emilie en dag. Det angrer han på. Så begynner det å skje skumle tin om natten og han og venen Sander vil fine ut hva det er som skjer. Jeg syntes boka var ganske dårlig språket var bra men har lest mye bedre. Boka var heler ikke så troverdig og jeg kjente meg ikke igjen i boka. Boka passer for barn mellom 7 og 10 år og den passer for gutter og jenter. Den får en svak 2 av meg og boka burde IKKE gå videre.

-Karsten
Anonym sa…
Nattmare

Hovedpersonen: Hovedpersonen heter Jonas. Jonas vil være en av de kule. Han har høydeskrekk. Han er veldig usikker på seg selv.Han har en venn som heter Sander.

Handling: Det handler om at Jonas ser Emilie blir mobbet og han vet ikke hva han skal gjøre. Det ender med at Jonas slenger dritt om henne og løper bort til bestevennen Sander. Men om natten skjer det noe rart. Han får en rar drøm og han kan ikke bevege seg. Han ser noe, og dette er bare en …

Vurdering: Det var en lett bok å forstå og lese. Historien var ikke troverdig. For eksempel
hopper han fra 10 meteren fordi han ikke tør å gå ned trappen. Jeg kjente meg ikke igjen. Jeg drar ikke på badeland alene. Jeg hopper heller ikke fra 10 meteren fordi jeg ikke vil gå ned. Jeg synes dette er en dårlig bok for 6.trinn. Det hadde vært en bedre bok for 4. trinn. Jeg ville gitt denne boka en treer. Skrevet av Aksel ingen andre enn Aksel.
Anonym sa…
Nattmare

Denne boken handler om Jonas, Sander og Emilie. En dag blir Emilie ertet av noen eldre gutter og Jonas gidder ikke å hjelpe henne. Jonas og Sander skulker skolen og drar og bader i stedet. Da hopper Jonas fra 10 meteren. Etter han har hoppet så blir han populær hos alle på skolen.
Etter at han hoppet på 10 meteren så oppleve han på natten at det kom skygger.
Jeg likte boken fordi den er spennende og litt skummel, så jeg synes det var vanskelig å legge fra seg boken. Men det var litt dumt at man ikke fikk vite slutten av boken.
Jeg synes boken passer for jenter og gutter fra 10 til 12 år.
Den får terningkast 5 av meg.


Skrevet av Tora
Anonym sa…
Jonas er en gutt i starten av tenårene som ikke er en av de kule, bestevennen sander er nesten helt lik, bortsett fra utseendet og at han ikke har høydeskrekk som Jonas har.
Emilie står utenfor stallene omringet av gutter som dytter henne og slenger dritt, Jonas vil heller gå til stranda enn å bli på pølsefesten til Emilie. Når Jonas er på stranda så går han opp til stupetårnet fordi Sander sa at de bare skulle se hvordan utsikten var, men når de kom opp så merket Jonas at sander allerede hadde gått ned, men Jonas turte ikke å gå ned trappene så han hoppet fra timeteren. Etter dette begynner rare ting å skje, han våkner uten å kunne bevege seg i det hele tatt. De sjekker om synene til Jonas er sanne, å midt på svarte natta så våker Jonas av en veldig høy og intens hvesing, en skygge nærmer seg men hva er det.

Jeg likte ikke hvor brå slutten var men jeg synes fortsatt at boka burde være med i bokslukeren. Jeg anbefaler boka for 7 åringer og opp som ikke er lettskremte.
Terningkast 4

-Alexis
Anonym sa…
Nattmare

Av Carina Westberg

Jonas er en helt vanlig gutt, men en dag skjer det noe. Emilie blir plaget av noen eldre gutter. Men Jonas hjelper henne ikke. I stedet slenger han dritt om henne og stikker. Jonas og Sander drar på stranda. De skal hoppe fra ti meteren. Jonas tør det ikke men han vil heller ikke gå ned i mens alle ser på. Han hopper og lander med et stort plask. Alle synes at Jonas er kul etter hoppet, og han blir invitert til en fest av de "kule" guttene. Men det krasjer med noe annet. Han hadde allerede avtalt med Emilie og komme til stallen. Den natten skjer det rare ting. Jonas drømmer merkelige ting. Han våkner. Han skal til å hente telefonen sin. Plutselig hører han hvesing. Den samme hvesingen som i drømmen. Rett ved døra står en skygge.

Boka var veldig skummel! Jeg selv er ikke så glad i å lese skumle bøker, selv om det er så spennende. Men denne likte jeg. Jeg anbefaler ikke å lese den før man legger seg! Det var godt språk og gode beskrivelser. Jeg gir denne boka en sterk femmer!



- Vian
Anonym sa…
Nattmare

Nattmare er en fantastisk bok med spenning fra start til slutt. Boka Nattmare er veldig bra skrevet og personene som er med passer godt inn

Jonas og Sander som er hovedpersonene er 2 kule gutter som egentlig ikke er så veldig populære men de har det fortsatt veldig bra sammen. Jonas er veldig snill og vennlig men en dag etter skolen så skal han og Sander dra og bade, men så ser Jonas at Emilie fra parallellklassen blir ertet av noen eldre gutter. Emilie prøver å rope på Jonas om hjelp men Jonas svikter og slenger dritt. Sander er veldig tøff egentlig så han spør Jonas om de skal prøve å hoppe fra 10 meteren. Jonas blir med å de går opp. Når de er på toppen så blir de litt skremt av høyden så de bestemmer seg for å gå ned igjen. Men Jonas tørr ikke så han blir svimmel og faller ned fra stupebrettet og tar en salto og lander i vannet. Det viser seg at noen fra skolen filmet det og de legger det ut på internett og Jonas blir populær. Da Jonas legger seg sovner han blid og fornøyd men han våkner midt på natten uten å kunne bevege seg. Han ser en mørk skikkelse ved fotkanten og han blir redd. Flere merkelige ting skjer om natten for hver dag som går å Jonas og Sander prøver å finne ut av hva det den mørke skikkelsen er.

Som sakt boka hadde et kjempe bra språk og det var veldig lett forståelig. Forfatteren har gjort en kjempe bra jobb med denne boka og selv om den var litt skummel så har ikke det noe å si. Historien er ganske troverdig men det er ikke mulig at en mare kan drepe det og gjøre det vondt om natten. Men den er jo troverdig fordi det er jo noe lignende som heter søvnparalyse og det er at du er våken men hjernen sover så du kan ikke røre deg du bare ser masse rare ting som ikke er der. Det er også veldig lett å skjenne seg igjen i personene fordi alle har nok opplevd at man har slengt dritt uten å egentlig mene det og sånne ting.

Det jeg ikke likte med boka var at den sluttet liksom for tidlig på en måte. Det var altså en veldig dårlig slutt man ville liksom vite mye mer da. Men det hadde jo faktisk passet veldig godt med en oppfølger av boka for slutten virker litt som om det skal komme.

Boka er passer nok best for barn og ungdom siden den er så kort. Men noen voksne kan like den siden er så skummel og sånne ting. Den er for begge kjønn tenker jeg fordi den handler liksom ikke om ting som er for et av kjønnene men for begge.

Boka burde definitivt gå videre og den vil få en sterk femmer av meg på grunn av innholdet, språket og sånne ting. Den er veldig spennende og jeg elsket den.


-Theo
Anonym sa…
Jonas er en gutt som det skjer rare ting med på nettene, etter at han har gått fra Emilie når hun blir ertet. Jonas er våken men klarer ikke å bevege seg om nettene.

Emilie/hestejenta er en jente som blir ertet av noen eldre gutt på grunn av sin interesse for hester. Hun blir skuffet over at Jonas bare dro fra henne og de eldre guttene.

Sander er beste kompisen til Jonas og overnatter hos Jonas en gang får å se hva Jonas snakker om. Han filmer hele natten for å se om det faktisk skjer.

Emilie blir ertet av noen eldre gutter, Jonas ser dem og bare går. Det begynner å skje noe merkelig og skummelt med Jonas, han er våken men kan ikke røre seg eller si noe. Er han død?

Det jeg likte med boka var at språket var forståelig, og at det var nok beskrivelse til at man kan se for seg handlingen i hodet. Det var veldig troverdig fordi jeg følte at jeg var Jonas. Handlingen kan jo skje i virkeligheten å da kjenner man at speningen stiger når Jonas ikke klarer å røre seg. Man får lyst til å lese og lese helt til man vet slutten. Den var super spennende.

Jeg skulle gjerne få vite hvordan vennskapet til Jonas og Emilie var før Emilie ble ertet av de eldre guttene og Jonas sviktet Emilie.

Denne boken anbefaler jeg til alle som liker å ha hjerte i halsen fra start til slutt i bøker. Den er 10 og 11 åringer den har nok tekst til å forstå hva som skjer. Nattmare er både for gutter og jenter.

Jeg syntes boka bør gå videre i bokslukerprisen 2018. Jeg gir boka terningkast 5, fordi den er veldig spennende og at man kan skjenne seg igjen
-Elise
Anonym sa…
denne boka handler om en gutt som begynner å få en skygge på besøk jeg tror at det har med dårlig samvittighet.jeg likte denne boka fordi man skjønte teksten denne boka passer for 10 til 12 år, jeg gir denne boka terningkast 6

skrevet av Elsa

Populære innlegg